PARACLISUL SFANTA CUVIOASA PARASCHEVA

SPITALUL GENERAL C.F. PLOIESTI

Paraclisul Sfanta Cuvioasa Parascheva - Spital General C.F.  Ploiesti, se afla situat in partea de vest a orasului, in apropierea Garii de Vest, pe strada Domnisori, nr.93.

            Este situat in incinta Spitalului General C.F. - Ploiesti, in holul de legatura dintre spital si policlinica.

            Amenajarea Paraclisului a inceput in anul 2001, cu binecuvantarea P.F. Parinte Teoctist, patriarhul B.O.R., prin bunavointa conducerii spitalului - reprezentata de dl. Dr. Chirica Mihai, cu ajutorul Protoieriei Ploiesti - reprezentata de P.C. Preot Lazar Gheorghe, prin stradania P.C. Preot Octavian Dobrica si dragostea a numerosi credinciosi, Paraclisul fiind amenajat ca spatiu distinct si dotat cu toate cele necesare savarsirii Sfintelor Slujbe.

            Intre anii 2009 - 2010, cu binecuvantarea P.F. Parinte Daniel Patriarhul B.O.R. si cu acordul conducerii spitalului - reprezentata de ec. Georgeta Radulescu, manager si dr. Irinel Totolici, director medical, prin bunavointa Protoieriei Ploiesti - reprezentata de P.C. Preot Stefan Musat, cu ajutorul personalului medical administrativ si dragostea a numerosi crestini, Paraclisul este reamenajat.

            Se mareste spatiul prin pereti de termopan, se fac lucrari de hidoizolatie, se monteaza tavan fals, se pune mocheta pe toata suprafata Paraclisului, se reconstruieste catapeteasma, se reface instalatia de incalzire, se doteaza Paraclisul cu icoane in stil rusesc. Totodata se construieste si se amenajeaza pangarul Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul si biblioteca de carte religioasa Sf. Ioan Iacob Hozevitul . Se construieste un nou lumanarar si se doteaza Paraclisul cu instalatie de sonorizare.

            Donatorii, binefacatorii si ostenitorii care au participat la reamenajarea Paraclisului, au dorit sa-si pastreze anonimatul. 
 


Preoti slujitori:

1.preot Octavian Dobrica: februarie 2001 - ianuarie 2009;

2.preot Daniel Mihai Stoicescu: aprilie 2009 - prezent.